data - Pensia militara si cumulul de functii
Pensionar militar de stat in baza art. 53 din Legea nr. 164/2001 cu data de 01.07.2001, data nasterii 21.06.1955. Poate fi angajat cu norma intreaga pe perioada nedeterminata si sa cumuleze pensia cu salariul?

Raspuns:

Pensionarea in cazul militarilor cunoaste o reglementare distincta de Legea nr. 19/2000, modificata si completata si se ghideaza dupa reguli proprii.
De aceea, limitarea cumulului pensiei anticipate cu veniturile salariale nu este supusa rigorilor art. 94 din actul normative sus-amintit, ci se poate realiza in condiţiile art. 26 coroborat cu art. 11 lit. (b) si lit. (c) din Legea nr. 164/2001 privind pensiile militare de stat, republicata,
in conformitate cu acestea, persoanele care beneficiaza de pensie militara de serviciu pot fi incadrate in munca, pe durata nedeterminata sau determinata, prin contract individual de munca.
Potrivit principiului juridic conform caruia, unde legea nu distinge, nici noi nu trebuie sa distingem, nu putem restrange sfera de aplicare a art. 26 din Legea nr. 164/2001, excluzand pensionarii anticipat.
Prin urmare si acestia pot beneficia de drepturile salariale corespunzatoare funcţiei in care sunt incadraţi si pot cumula pensia cu veniturile realizate, indiferent de nivelul veniturilor respective.

Sursa: legislatiamuncii.ro

Adauga la favorite sau la principalele retele de socializare :

Alte articole din categoria utile care s-ar putea sa te intereseze :
data Salariul minim de incadrare pentru un fochist
data Perioada in care salariatul se afla in concediu fara plata pentru studii constituie vechime in munca
data Normele de munca
data Certificatul medical
data Plata comisioanelor catre ITM
data Concedierea disciplinara
data Plata salariului in moneda nationala
data Contestatia unei sanctiuni avertisment scris
data Beneficiarii concediului si indemnizatiei de boala
data Informarea candidatului cu privire la elementele contractului de munca