data - Profesorii din Spania au salarii mari
Profesorii din Spania au salarii mari

22 de profesori romani predau in scolile din Spania cursuri de limba, cultura si civilizatie romana. Salariul brut al unui profesor cu norma didactica intreaga este de 2200 euro. Cristian Adomnitei, ministrul

Educatiei, a declarat ca profesorii care predau acolo au o munca mai grea si o responsabilitate mai mare pentru ca acestia au un rol hotarator si pot influenta comunitatea in bine.
Pentru posturile din scolile spaniole in care invata copii romani a fost o competitie foarte grea in care s-au prezentat 30 de candidati pentru un loc.

Spre deosebire de tara noastra, acolo nu conteaza daca esti debutant sau ai multi ani de vechime, salariul este acelasi pentru ca sunt de principiul ca toti depun aceeasi munca. Conditia esentiala este sa fii calificat si titular si salariul este de 1700 euro.

Unele scoli nu permit sa aiba cursuri vinerea si profesorii lucreaza doar 4 zile pe saptamana. Cursurile se pot desfasura si dupa ora 4 dar pentru profesorii romani munca dificila este cea de acasa unde trebuie sa-si pregateasca lectia si sa o traduca in limba spaniola.

Profesorii de la 3 scoli aflate in vecinatatea Madridului au primit contracte de munca de la Cristian Adomnitei, ministrul Educatiei, potrivit carora acestia vor fi platiti de Ministerul Educatiei prin Institutul Limbii Romane. De asemenea, profesorii care au un loc de munca in Romania va fi pastrat pana la intoarcerea in tara si beneficiaza si de o calatorie cu avionul dus-intors, Romania Spania.

Ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, le-a inminat profesorilor de la trei scoli, situate in localitati de linga Madrid, contractele lor de munca, incheiate cu Ministerul Educatiei si aprobate prin ordin de ministru. Potrivit contractelor, profesorii vor fi platiti de Ministerul Educatiei, prin Institutul Limbii Romane, si, daca au un post in Romania, acesta va fi pastrat pentru ei pina se vor intoarce in tara. De asemenea, dascalii vor beneficia si de o calatorie cu avionul dus-intors, pe ruta Romania-Spania.Adauga la favorite sau la principalele retele de socializare :

Alte articole din categoria noutati care s-ar putea sa te intereseze :
data Mare parte ( 22 de miliarde de lei) din totalul investitiilor din 2017, 34,4 miliarde de lei, ar urma sa vina din fonduri europene, ceea ce face ca investitiile din buget sa ajunga sa fie anul acesta unele dintre cele mai mici - daca nu cele mai mici - din ultimii 12 ani.
data Tendinte 2017 in fiscalitatea din Romania
data Becali a reactionat dupa mesajul transmis de Celeban prin intermediul Gazetei: Chiar azi i-am zis lui Lutu
data Cele mai importante schimbari fiscale care ii vor afecta pe antreprenori in 2017
data Cupa Davis: Florin Mergea nu va evolua in meciul cu Belarus
data Guvernul a prelungit cu doua zile termenul de depunere a declaratiilor fiscale si plata creantelor scadente
data Personalizarea - cel mai important trend in e-commerce in 2017. Cativa pasi simpli sa-ti personalizezi magazinul online
data Replica Agerpres la acuzele de cenzura: Respectarea standardelor jurnalistice nu reprezinta cenzura/ Sindicatul il contrazice pe director si cere interventia Parlamentului la Agerpres
data Tendinte 2017 in fiscalitatea din Romania(studiu EY)
data ANAF propune schimbarea procedurii de publicare a romanilor aflati pe lista rusinii